Vaji i peshkut është një nga përbërësit më të zakonshëm në dietat tuaja

Ky vaj është e pasur me acide yndyrore omega-3, të cilat janë shumë të rëndësishme për shëndetin tuaj njofton Klan Kosova

Nëse nuk hani mishin e peshkut, marrja e vajit të peshkut mund t’ju ndihmojë të merrni mjaft acide yndyrore omega-3

Truri juaj është i përbërë nga gati 60% yndyrë dhe shumë prej kësaj yndyre është omega-3

Prandaj, omega-3 është thelbësore për funksionin normal të trurit

Në fakt, disa studime kanë treguar se njerëzit me çrregullime të caktuara mendore kanë nivele më të ulëta të omegas në gjakun e tyre

Interesante, studimet kanë treguar se plotësimi i omegës përmes vajti të peshkut mund të parandalojë fillimin ose edhe përmirësimin e simptomave të disa çrregullimeve mendore

Për shembull, ai mund të zvogëlojë rrezikun e çrregullimeve psiçike tek ata që janë në rrezik

Përveç kësaj, plotësimi me vaj peshku në doza të larta mund të zvogëlojë disa simptoma të skizofrenisë dhe çrregullimeve bipolare