Bright Side ka gjetur disa mënyra alternative për të humbur kilet shtesë pa shkuar në palestër apo bërë dieta të “çmendura”.

1. Frymëmarrja

Rregulli kryesor i gjimnastikës së frymëmarrjes është që ju të merrni dhe të lironi frymë jo me gjoksin por me stomakun tuaj. Një bel i hollë dhe muskujt e fortë të barkut – gjithçka është e mundur nëse kryeni të gjithë stërvitjet e frymëmarrjes.

2. Dushi kontrast

Kjo metodë është mjaft e thjeshtë dhe shpesh shoqërohet me procedura të tjera. Kur të përfundoni një dush, bëni që uji të kthehet në të ftohtë dhe të nxehtë. Një dush i tillë kontrast jo vetëm që do të shpëtojë nga pesha e tepërt, por gjithashtu do t’i ndjekë sëmundjet e tilla si aritmia, obeziteti, hipertensioni primar dhe celuliti.

3. Masazhi

Llojet më të mira të masazhit për të luftuar yndyrën janë uji, mjalti dhe ngjeshja. Ato ndihmojnë për të ndarë depozitat e yndyrës, për të përmirësuar qarkullimin e gjakut në pjesën e përparme të barkut dhe për të normalizuar lëvizshmërinë e zorrëve, shkruan BrightSide, transmeton Gazeta Express

Përktheu: Liridona Çeta