Fruktoza, gjendet në fruta dhe ushqime të përpunuara. Kur hani sasi të vogla të fruktozës, jeni mirë. Por nëse hani më shumë se 5 racione, mëlçia juaj nuk do t’i djegë normalisht. Në vend të kësaj, trupi juaj fillon ta kthejë atë në yndyrë, duke i dërguar ato në gjak si trigliceride dhe duke i depozituar ato në mëlçi dhe diku në bark. Teksa fruktoza konvertohet në yndyrë, niveli i juaj i leptinit rritet (për shkak se yndyra prodhon leptin).

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Dhe kur keni shumë hormone që qarkullojnë në sistemin tuaj, trupi juaj bëhet rezistent ndaj mesazhit të tij. Kjo do të thotë që truri juaj fillon “të humbasë” sinjalin se ju jeni ngopur. Ju vazhdoni të hani pa mbarim dhe kështu shtoni në peshë.

Natyrisht, zvogëlimi i stresit në jetën tuaj do të ndihmojë në frenimin e këtij hormoni që ruan yndyrën, por ka një burim shumë të zakonshëm të problemit: kafja e përditshme, e cila rrit kortizolin në mënyrë dramatike, duke e bërë trupin tuaj të grumbullojë yndyrë kur më pak ju duhet

——–

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak