Është vërtet e pabesueshme që një mangësi e vetëm e një lënde ushqyese mund të ketë një ndikim të madh në shëndetin tonë

Dieta standarde e amerikanëve ka shkuar në një ndryshim drastik gjatë dekadave të fundit dhe ka shkaktuar probleme shëndetësore që ishin të panjohura më parë. Shumë njerëz kanë shëndet të dobët në ditët e sotme për shkak të mungesës kronike të disa lëndëve ushqyese

Magnezi është një nga ushqyesit që është më së shpeshti i mangët. Trupat tanë mbështeten në magnez për një numër procesesh të rëndësishme dhe për fat të keq, është pak e vështirë për të marrë magnez nga burimet ushqimore

Çfarë e bën kaq të vështirë për të marrë një sasi të mjaftueshme të magnezit?

Për shkak të praktikave moderne bujqësore dhe erozionit nuk ka mbetur shumë magnez në tokë. Magnezi mund të gjendet në ushqime si fasule, fara, arra dhe zarzavate me gjethe të errëta. Ju gjithashtu mund të gjeni magnez në formën e suplementeve

Këto simptoma janë shenjë e mungesës së magnezit:

Marrje mendsh
Ankth
Humbja e kujtesës
Ciste
Mungesa e kaliumit. Mund të shkaktojë nervozizëm dhe etje ekstreme
Migrenë
Dhimbje muskulore
Depresion
Hipertension
Problemet e zemrës
Astmë
Vështirësi kur gëlltiteni
Mungesa e kalciumit
Presion të lartë të gjakut
Sëmundje të veshkave dhe të mëlçisë
Osteoporozë
Sëmundje zorrësh
Diabet tipi 2
Lodhje
Kapsllëk
Pagjumësi
Fertiliteti
Të përziera
Vështirësi në frymëmarrje
Ndryshimet e personalitetit. Simptomat e depresionit, ankthit dhe çrregullimeve të ngjashme të humorit
Sindromi Raynaud. Mund të shkaktojë gishta të ftohtë ose ndryshime të ngjyrës së lëkurës për shkak të ndryshimeve në temperaturë dhe mpirje në gjymtyrë
Mosmarrja e mjaftueshme e magnezit çdo ditë është një gabim i madh. Trupat tanë e përdorin këtë mineral për më shumë se 300 reaksione kimike dhe procese dhe nëse nuk merrni sasinë e mjaftueshme, ju mund të pengoni seriozisht potencialin dhe shëndetin e trupit tuaj

Ju mund të rrisni nivelet e magnezit në trup duke përfshirë ushqime të pasura me magnez në dietën tuaj

Përshtati: Adela Zeneli