Recetë natyrale: Qumësht kanelle për lëkurë të shëndetshme dhe humbje peshe

Konsumimi i një gote me qumësht të ngrohtë para set ë flini është rutinë relaksuese dhe e shëndetshme por, nëse i shtoni edhe kanellë, atëherë vetëm sa shtohen efektet shëruese të pijes Qumështi me kanellë është një nga pijet më…

Shtypja e lartë e gjakut mund t’iu shpijë tek një problem tjetër shëndetësor

Studiuesit e Universitetit të Rojçesterit kanë konkluduar se shtypja e lartë e gjakut mund të çojë në sëmundjen e Alzheimer-it Sistemi i trurit për heqjen e mbetjeve nga trupi nxitet kryesisht nga pulsimet e arterieve fqinje Studiuesit nga Rojçesteri tregojnë…

Ja sa do të jenë pagat e punëtorëve shëndetësorë me Ligjin e ri

Në projektligjin për paga, në bazë të koeficientit, pagat më të larta do të jenë për Mjekët Specialist të cilët janë klasifikuar me koeficient 5. Paga e tyre nga 659 euro do të rritet në 1195 euro Ndërsa koeficientin më…

Ja sa shpesh duhet t’i prisni flokët për t’i patur të shëndetshëm

Prerja e flokëve vendos në dilemë të gjithë femrat të cilat i pëlqejnë flokët e gjatë dhe kanë pritur shumë kohë për zgjatjen e tyre Por vjen një moment që duhet ti presim dhe ti mirëmbajmë. Ja sa herë duhet…

Sa është i shëndetshëm lëngu i portokallit në mëngjes?!

Nëse mendoni se pirja e lëngut të portokallit në mëngjes mund ta përmirësojë shëndetin tuaj, duhet të njiheni me rezultatet e studimit, të cilat u botuan në revistën “Appetite Shkencëtarët kanë konstatuar se konsumi i shpeshtë i lëngut të frutave…

Dëmet shëndetësore që shkakton mikrovala

Eksperti zviceran Hans Hertel bëri një studim ku zbuloi se mikrovala largon çdo lëndë ushqyese të ushqimit. Rrezatimi deformon ushqimin dhe e bën atë të dëmshëm për shëndetin tonë Pavarësisht anës pozitive që e përgatisin shpejt ushqimin, shëndeti ynë mbetet…