Ja çka përmban një iftar i shëndetshëm

Koha e iftarit është pjesa më e mirë e ditës gjatë agjërimit, por iftari mund të jetë sfidues për njerëzit që dëshirojnë t’i përmbahen zakonit të të ngrënit mirë edhe gjatë muajit të Ramazanit Për këtë arsye, është shumë e…

Nga pesha te kanceri: Përtej fesë, efektet shëndetësore të agjërimit

Deri më 4 qershor, besimtarët muslimanë agjërojnë nga lindja e diellit e deri në perëndim Agjërimi praktikohet për arsye fetare dhe shpirtërore dhe ndonëse e përhapur më së shumti te besimtarët muslimanë, në fakt është praktikë edhe e feve të…

Pastërtia e tepërt, e dëmshme për shëndetin

Ekziston një lidhshmëri ndërmjet fiksimit për pastërtinë dhe numrit gjithnjë e më të madh të personave depresivë – thonë shkencëtarët amerikanë Sipas tyre, eliminimi i baktereve dhe viruseve, në fakt e zvogëlon imunitetin tonë dhe kjo ka efekt në funksionin…

Shkuarja në pushime me shoqet është gjë e mirë për shëndetin tuaj

Shpenzimi i kohës me shoqet është gjë shumë e vlefshme Por, në rast se më parë nuk e keni bërë këtë, a keni menduar ndonjëherë se sa “cool” do të ishte po të udhëtonit së bashku me shoqet e zhurmshme…

Recetë natyrale: Qumësht kanelle për lëkurë të shëndetshme dhe humbje peshe

Konsumimi i një gote me qumësht të ngrohtë para set ë flini është rutinë relaksuese dhe e shëndetshme por, nëse i shtoni edhe kanellë, atëherë vetëm sa shtohen efektet shëruese të pijes Qumështi me kanellë është një nga pijet më…

Shtypja e lartë e gjakut mund t’iu shpijë tek një problem tjetër shëndetësor

Studiuesit e Universitetit të Rojçesterit kanë konkluduar se shtypja e lartë e gjakut mund të çojë në sëmundjen e Alzheimer-it Sistemi i trurit për heqjen e mbetjeve nga trupi nxitet kryesisht nga pulsimet e arterieve fqinje Studiuesit nga Rojçesteri tregojnë…

Ja sa do të jenë pagat e punëtorëve shëndetësorë me Ligjin e ri

Në projektligjin për paga, në bazë të koeficientit, pagat më të larta do të jenë për Mjekët Specialist të cilët janë klasifikuar me koeficient 5. Paga e tyre nga 659 euro do të rritet në 1195 euro Ndërsa koeficientin më…

Ja sa shpesh duhet t’i prisni flokët për t’i patur të shëndetshëm

Prerja e flokëve vendos në dilemë të gjithë femrat të cilat i pëlqejnë flokët e gjatë dhe kanë pritur shumë kohë për zgjatjen e tyre Por vjen një moment që duhet ti presim dhe ti mirëmbajmë. Ja sa herë duhet…

Sa është i shëndetshëm lëngu i portokallit në mëngjes?!

Nëse mendoni se pirja e lëngut të portokallit në mëngjes mund ta përmirësojë shëndetin tuaj, duhet të njiheni me rezultatet e studimit, të cilat u botuan në revistën “Appetite Shkencëtarët kanë konstatuar se konsumi i shpeshtë i lëngut të frutave…

Dëmet shëndetësore që shkakton mikrovala

Eksperti zviceran Hans Hertel bëri një studim ku zbuloi se mikrovala largon çdo lëndë ushqyese të ushqimit. Rrezatimi deformon ushqimin dhe e bën atë të dëmshëm për shëndetin tonë Pavarësisht anës pozitive që e përgatisin shpejt ushqimin, shëndeti ynë mbetet…