Bëhet fjalë për një recetë të vjetër, që është bartur gjeneratë pas gjenerate

PËR KËTË RECETË JU NEVOJITEN:

400 ml vaj të ftohtë, sipas mundësive vaj ulliri (mund të përdorni edhe vaj kokosi)
një vezë
60 g dyllë bletësh

PËRGATITJA:

Ziejeni vezën, merrni të verdhët dhe e shtypni. Vendosini vajin dhe dyllin në një enë. Lëshoni temperaturë të lehtë. Kur dylli të shkrihet, shtoni të verdhët e vezës

Pak nga pak e vendosni në enë. Vaji duhet të kërcasë, derisa i përzieni të verdhët e vezës. Pas kësaj procedojeni dhe filtrojeni dhe qiteni masën e përfituar në kavanoz. Do të ishte mirë qe derisa të forcohet ta përzieni edhe disa herë

PËRDORIMI:

Kremi është shumë efikas. Nëse e përdorni për kompresa, duhet ta ngrohni në avull uji. Ky melhem ndihmon për inflamacion të sinuseve, duke thithur avullin e melhemit, ndihmon për inflamacion të bajameve, bronkitis, sëmundjet e femrave