Kush vuan? Stomaku, dhëmbët dhe kujtesa afatshkurtër

Ka disa pasoja kur hani çëmçakëz shpesh. Procesi i përtypjes stimulon prodhimin e lëngut në stomak
Pra, mos e përtypni çamçakëzin përpara se të hani. Kjo mund të çojë në gastrit, madje edhe në ulçer

Çamçakëzi është gjithashtu i dëmshëm për dhëmbët tuaj. Ndërsa prodhimi i pështymës rritet, mund të hani përmes dhëmbëve dhe mbushjeve dentare

Çamçakëzi ndikon edhe tek kujtesa. Ai përmirëson memorizimin dhe ndihmon tek të përqendruarit për detyrat që kërkojnë vëzhgim të gjatë

Por kjo dëmton kujtesën afatshkurtër, duke ju bërë më pak të fokusuar