Sinthia Sasc, e cila e kishte menduar këtë pije, pohon që pas katër ditësh të përdorimit të tij ka hequr rreth tre kilogramë dhe 10 centimetra në trashësinë e belit

PËR KËTË PIJE JU NEVOJITET:

xhenxhefil i freskët
gjethe të freskëta të mentës
një trangull
një limon
8,5 gota ujë

Pastrojeni limonin, ndajeni përgjysmë dhe nxirrjani farat. Secilën gjysmë e hidhni në enën ku janë vendosur 8,5 gota ujë. Trangullin e qëroni dhe e preni në forma të rrumbullakëta dhe e shtoni në ujë. Merrni 8 deri 12 gjethe të mentës së freskët, i pastroni dhe i shtoni edhe ato në enën me ujë. Edhe xhenxhefilin e masës së mesme e qëroni dhe e hidhni në ujë

Të gjitha këto i përzieni mirë, i mbuloni dhe i lini në frigorifer gjatë natës. Ditën e ardhshme këtë përzierje e pini sa herë që të keni etje

Së paku katër ditë rresht përgatiteni këtë përzierje, në mënyrë që t’i vëreni rezultatet

Kjo pije me këta përbërës nuk përmban asnjë kalori të vetme, ndërsa dihet se vetëm uji ndihmon të humbni peshë. Ndërsa përbërësit e tjerë përshpejtojnë procesin e shkrirjes së shtresave dhjamore dhe natyrisht se edhe stomaku juaj do të zvogëlohet