Djegia e yndyrës “kokëfortë” rreth belit është bërë shumë e thjeshtë dhe përgjithësisht rekomandohet të konsumoni shumë ujë për ta hequr qafe këtë yndyrë.

Më poshtë, keni disa këshilla sesi të eliminoni yndyrat dhe cilat janë ato që s’duhet të bëni kur bëhet fjalë për këtë proces:

Hiq produktet e qumështit

Po, edhe pse qumështi është një pije e shëndetshme ju duhet ta shmangni atë për të patur një stomak të sheshtë. Marrja e qumështit mund të çojë në gazra. Më mirë konsumoni kos në vend të saj.

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Hiqni ushqimet e përpunuara, kafen, sheqerin dhe alkoolin

Shkrirja e yndyrës së barkut ende kërkon disa sakrifica, duke përfshirë uljen e sasisë së kafesë dhe alkoolit. Ushqimet e përpunuara stimulojnë procesin e grumbullimit të yndyrës, e cila nga ana e vet çon në bark. Për më tepër, sheqeri i rafinuar është një tjetër pengesë në procesin e shkrirjes së yndyrës. Prandaj, duhet t’i shmangni këto produkte.

Pakësoni kripën

A jeni të vetëdijshëm se marrja e tepërt e kripës çon në mbajtjen e ujit në trupin tuaj? Pra, mos shtoni shumë kripë në ushqimin tuaj, thjesht shmangni kripën sa më shumë që të jetë e mundur!

Konsumoni më shumë fruta

Ngrënia e frutave është gjëja më e mirë që mund të bëni! Megjithatë, ju duhet të jeni tepër të kujdesshëm kur vjen puna te zgjedhja e frutave, pasi jo të gjitha frutat janë të përshtatshme për humbjen e peshës. Për shembull, konsumi i mollës ose i dardhës mund të kompromentojë procesin e djegies së yndyrnave, pasi ato janë të larta në fruktozë.

Nuk është nevoja të shqetësoheni për yndyrën tuaj të barkut, për sa kohë që ju i ndiqni këto këshilla!

——–

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak