Shumë personazhe të famshme, si: Angelina Jolie dhe Ben Affleck kanë deklaruar se e kanë provuar.

Sipas kësaj diete duhet konsumuar sa më shumë ujë, nuk duhet të fusni ushqime të tjera midis vakteve dhe të masni me përpikmëri kaloritë, të cilat nuk duhet të kalojnë masën 500 kalori për femrat dhe 600 kalori për meshkujt (kjo matje bëhet vetëm dy herë në javë).

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Me pak fjalë, duke patur më tepër kujdes për 8 ditë në muaj, mund të humbni nga 3 kg e më shumë. Pra dieta mbahet dy ditë në javë dhe ditët e tjera mund të hani normalisht.

Kjo është e gjitha, ky është sekreti i suksesit të kësaj diete, thjeshtësia dhe shpejtësia.

Sipas krijuesve të saj, humbja e peshës është graduale dhe nuk ndikon në humbjen e pjesës muskulore.

Ekspertët e këshillojnë dietën 5:2, sepse në këtë mënyrë ulet niveli i hormonit IGF-1 që në nivele të larta në moshë të rritur, shton rrezikun për kancer

——–

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak