Nëse keni probleme me dhimbjet në shpinë dhe nyja, por edhe me vena të zgjeruara, kjo është receta e duhur për ju

Pastroni 300-400 gr thelpinj të hudhrës dhe prejini imët
I vendosni në kavanoz dhe ia derdhni sipër një litër vaj bimor të rafinuar (ulliri, luledielli)
E mbyllni me kapak dhe e lini që të qëndrojë në një vend të errët në temperaturë të dhomës për dy javë
Për çdo ditë e përzieni përmbajtjen e kavanozit

Në fund do të fitoni vajin e hudhrës që duhet ta procedoni nëpër 3-4 shtresa të garzës ose dy herë duke e kulluar në mjet të plastikës

PËRDORIMI

Vajin e aplikoni nëpër vendet me dhimbje, për shembull në pjesën e poshtme të shpinës te osteokondroza, dhimbjet në shpinë ose në nyjat me dhimbje në duar dhe këmbë te artroza
Pjesën e trajtuar e mbuloni me folie prej alumini, e mbështillni mirë dhe e lini të veprojë gjatë natës

APLIKIMI PËR VENAT E ZGJERUARA

Vaji i hudhrës aplikohet me butësi në venat e zgjeruara, lidhet me fashë. Tretmani bëhet në mbrëmje dhe lihet të veprojë gjatë natës. Në mëngjes i pastroni këmbët