Ka disa përbërës natyralë që mund t’ju ndihmojnë të humbisni peshë dhe të ‘vrisni’ me sukses obezitetin. Pa hequr dorë nga ushqimet tuaja të preferuara, vetëm duke shtuar këtë erëz në regjimin tuaj ditor. Kjo është dieta më e keqe, pra të heqësh ushqime nga vaktet.

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Ndërsa kombinimi i ushqimeve me erëza do të rrisë metabolizmin tuaj dhe do t’ju ndihmojë të shkrini yndyrën shtesë. Eksperimenti i një disa studiuesve me dy grupe grash tregoi pikërisht këtë. Grupi i parë konsumoi pluhur qimnon të përzier me 140 ml. Kos dhe grupi i dytë hëngri vetëm kos gjatë mëngjesit.

Pas tre muajsh, rezultatet treguan se grupi që konsumoi kos me erëz humbi 14 kg, krahasuar me grupin tjetër të grave. Gratë e grupit të parë humbën 14.64 për qind të yndyrës në krahasim me ato të grupit të dytë që kanë humbur vetëm 4.91%.

Ai përmban phytosterols, komponimet kimike të të cilit mund të parandalojnë depozitimet e yndyrës në gjak dhe rritjen e kolesterolit në trup

——–

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak