Simptomat e varësisë nga kafja e mëngjesit

Hulumtuesit e universitetit të Baltimorit “Johns Hopkins” kanë konstatuar që kafja e mëngjesit vërtet është e nevojshme, sepse nëse nuk e pimë mund të hetohen simptoma të krizës së abstinencës. Ekipi i ekspertëve amerikanë thekson që një filxhan kafe në…

Problemet e çifteve në vitin e parë të martesës

Ai viti i parë i martesës mund të jetë po aq ngazëllyes dhe rraskapitës. Pasi të keni thënë zotimet tuaja dhe të jeni kthyer nga muaji i mjaltit romantik, realiteti vendos. Gjërat që dikur ishin të adhurueshme për partnerin tuaj,…

Keni dhimbje koke në mëngjes, ja çfarë do të thotë

Zgjimi në mëngjes me dhimbje koke, është mënyra më e keqe për të nisur ditën. Dhimbjet e kokës në mëngjes shpesh tingëllojnë të pakuptimta, për vetë faktin se trupi supozohet të ketë pushuar gjatë natës. Atëherë, çfarë e shkakton dhimbjen…

Këto ushqime po ua ulin energjinë

Nëse zgjoheni të rraskapitur pa kurrfarë shkaku, me siguri hani ushqim të këtillë Lodhja dhe mungesa e energjisë, të cilën ndonjëherë e ndiejmë, jo vetëm kur bëjmë aktivitete të përditshme, por edhe derisa pushojmë, mund të na krijojnë probleme, ndërkaq…

Nëse e bëni këtë gabim makina larëse konsumon dy herë më shumë rrymë

Edhe pse ju keni një rekomandim se sa pastrues duhet të vendosni në një cikël larjeje, shumica e prodhuesve e teprojnë – në mënyrë logjike, të konsumoni më shumë produkte dhe të blini më shpesh. Shumë pastrues është i dëmshëm…

Këto janë shtatë pjesët e trupit më epshndjellës

Nëse një marrëdhënie fillon e mbaron thjesht me penetrimin e organit gjenital, ka shumë për të mësuar e provuar. Ndonëse qëllimi final është arritja e kënaqësisë maksimale, duhet të dini se jo vetëm akti, por edhe paraloja, stimulimi i pikave…

Kaq e dëmshme është letra e aluminit

Sipas një studimi të ri të Universitetit të Sharjahut, përgatitja e ushqimit në letër alumini mund të jetë e dëmshme për shëndetin. Hulumtuesit kanë treguar se ushqimi i përgatitur në lëngje acide, të tilla si lëng limoni ose salcë domatesh,…

Ky frut iu ndihmon grave që të lindin djalë

Sipas një studimi, të hash banane para ngjizjes mund të rrisë shanset për të pasur një djalë. Studimi, i udhëhequr nga Fiona Mathews jep një lidhje midis dietave të larta të kaliumit dhe konceptimit të fëmijëve të gjinisë mashkull. Siç…

Për të mirën e shëndetit tuaj, mos i kombinoni këto ushqime

Disa ushqime mund të jenë shumë të dobishme për shëndetin tonë, por ka disa kombinime që nuk duhet të konsumohen kurrë. Ndonjëherë, struktura e proteinave të dy ushqimeve është e vështirë të tretet, prandaj kombinimet duhet të shmangen. Këtu janë…

Përse nuk duhet t’i dërgoni fëmijët në shkollë me veturë

Fëmijët të cilët ecin rregullisht për të shkuar në shkollë ose shkojnë me biçikletë janë më pak të rrezikuar nga mbipesha sesa ata që shkojnë me makinë ose transport publik. Bazuar në rezultatet me më shumë se 2,000 fëmijë të…