Të gjithë e dimë se pastrimi i duarve është masë parandaluese ndaj të gjitha sëmundjeve të mundshme, por asgjë nga kjo nuk vlen, madje edhe me sapunët më antibakterial, nëse kur e bëni këtë në gishtërinj keni unaza.

Duart tona gjatë ditës janë të mbushura me baktere dhe mikrobe, sidomos para ushqimit dhe pas tualetit. Por, mjekët theksojnë që para se t’i pastroni duart, duhet hequr bizhuteritë.

A JENI PYETUR PSE PERSONELI NË SPITAL KAQ SHUMË VËMENDJE IU KUSHTON DUARVE?

Mjekët pajtohen se heqja e bizhuterive nga duart dhe gishtat është tepër e rëndësishme, pasi bakteret nuk mund të shihen me sy, mund të jenë grumbulluar përreth tyre.

NËSE PYETENI SE SI UJI DHE SAPUNI NUK I PASTROJNË, JA PËRGJIGJEN:

Kur i pastrojmë duart me unazat në gishtërinj, lejojmë që uji dhe sapuni të grumbullohen midis unazës dhe lëkurës së duarve, që paraqet një vend të përshtatshëm për formimin dhe prodhimin e baktereve