Viteve të fundit ka qenë një dukuri interesante numri i lartë i njerëzve të cilët janë në kërkim të lumturisë

Raporte të ndryshme kanë treguar se në përgjithësi njërzit nuk janë të lumtur. Por, së fundmi shkencëtarët tregojnë se rritja e niveleve të lumturisë mund të çojë në shëndetmë të mirë, dhe mirëmbajtja e shëndetit të mirë mund t’ju bëjë më të lumtur

Si ndodh kjo?

Ushtrimet e rregullta fizike janë vitale për lumturinë dhe shëndetin tuaj

Një shëtitje në park, një udhëtim me biçikletë zvogëlojnë shtypjen e gjakut dhe uljen e kolesterolit, e zvogëlojnë stresin dhe rrisin kreativitetin

Natyra

Duke ecur në park dhe duke i ushqyer njëkohësisht zogjtë apo duke mbjellë bimë, siç tregojnë shkencëtarët , ka ndikuar që njerëzit që vuajnë nga sëmundjet fizike dhe mendore të kenë pasur përmirësim

Stresi

Simptomat fizike nuk të çojnë në mungesë të lumturis – stresi po

Parashikuesi më i madh i lumturisë është stresi, dhe shpeshherë stresi të çonë në mirëqenie të dobët, etj

Rrjetet sociale

Rrjetet sociale shkaktojnë stres. Njerzit në Facebook janë 39% më të prirë të jenë të palumtur dhe 55% më shumë të prirë të ndihen të stresuar

Postimet e miqve ndikojnë që ne t’i krahasojmë jetët tona me të tjerve dhe kjo na shkakton stres e palumturi