Gjethet e ullirit mund të përdoren për të ulur peshën, duke larguar rrezikun e obesitetit

Kështu mendojnë një ekip studiuesish në University of Southern Queensland (Australi), drejtuar nga profesoresha Lindsay Brown dhe publikuar në “Journal of Nutrition

Ekipi australian ka punuar me minj laboratori. Nga eksperimenti që zgjati 2 muaj te grupi i brejtësve që ishin ushqyer me ekstrakte të gjetheve të ullirit u vu re një zvogëlim i sindromës metabolike dhe reduktim i peshës së tyre. Gjithashtu u pa se gjethet e ullirit kishin një ndikim pozitiv për zemrën dhe mëlçinë

Siç shpjegon Profesor Brown: “lidhja antimalcuese (si gjethja e ullirit) dhe humbjes së peshës është fakt i njohur, megjithatë, rezultatet e arritura me gjethet e ullirit dhanë efekte më shumë se sa pritej