Çaji Oolong është një lloj çaji tradicional kinez që është pjesërisht i oksiduar. Shpesh përshkruhet si një çaj me aromë dhe shije shumë të veçantë.

Studime të ndryshme kanë treguar se çaji oolong mund të nxisë humbjen e peshës duke përmirësuar djegien e yndyrës dhe përshpejtimin e metabolizmit. Polifenolet në çajin oolong janë përgjegjëse për humbjen e peshës.

Për më tepër, çaji oolong është i pasur me katekinë dhe kafeinë. Këto 2 substanca punojnë së bashku për të ndihmuar në rritjen e metabolizmit tuaj dhe sasinë e yndyrës që ju digjet