Ka lloje të ndryshme të anemisë. Por ajo për të cilën po flasim është ajo anemi që lidhet me mungesën e hekurit, pra kur rruazat e kuqe janë në numër më të vogël për shkak të mungesës së hekurit. Ushqimet që duhen konsumuar në rastin e një anemie të tillë, janë disa.

Këshillohet të konsumohet sa më shumë mish. Ndryshe nga ç’mendohet, mishi i gjelit të detit ka më shumë hekur sesa mishi i viçit.
Bishtajat, sidomos fasulet dhe thjerrëzat, supa me grurë, lëpjetë dhe hithër, kajsitë dhe qershitë janë të tjerë ushqime që ndihmojnë në shërimin e anemisë.

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Por duhet të kemi kujdes edhe me ushqimet e tjera, të cilat ndryshe nga ata që përmendëm më sipër duhet t’i kufizojmë në konsumim. Kështu duhet të shmangim çajin gjatë vakteve dhe ushqimet që përmbajnë fibra, të cilët reduktojnë absorbimin e hekurit.

Për të luftuar aneminë mund të përgatitet edhe një lloj “ilaçi” me hithra dhe lëpjetë.

Ziejmë 5 gram gjethe të thara hithër dhe 5 gram rrënjë të tharë lëpjete në gjysmë litri ujë për 5 minuta. Lëngun e përftuar e pimë gjatë gjithë ditës

——–

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak