Indoks këtë të diele do të sjellë një hulumtim më të thellë për të përfshirët në këtë rast që tronditi qytetarët kosovarë, dhe një ndër dokumentet e rëndësishme është ai i vendimit të Prokurorisë për të pushuar hetimet ndaj mësuesit

Këtë vendim e ka marrë prokurorja Gjejrone Alaj, e cila edhe ka kryer intervistimin e së miturës

Indoks sjellë të plotë transkriptin e intervistimit ku e mitura nuk pranon asnjë nga deklaratat që kishte paraqitur në Polici kundër mësuesit të saj, si përdhunues. Por ajo çka është më skandalozja është fakti sesi prokuroja nuk insiston në asnjë moment për të kuptuar se përse po i tërheq deklaratat Në një moment, ajo madje e trajton rastin e dhunimit të një miture si lidhje

Ky është transkripti që është prezantuar në aktvendimin ku pushojnë hetimet për mësuesin

Viktima: Unë Shkëlzen Xhekajn e kam kojshi, por nuk e di saktë që sa kohë jeton në këtë fshat, sepse nuk ka jetuar më herët në këtë fshat dhe këtë person e kam njoftë edhe para se me shku në Gjimnaz, pasi që e kam kojshi, por me fol nuk kam folë asnjëherë me të… Unë jam në vitin e dytë në gjimanaz dhe ky person nuk më ka jep mësim por e ka zëvendësuar një apo dy herë kur ka munguar profesoresh… Me këtë person kam filluar të komunikoj nga qershori i viti 2017 dhe atë afër shtëpisë së tij vetëm e kam përshëndetur dhe ndonjëherë kur e kam takuar vetëm përshendetur

Prokuroja: Ju në Polici keni thënë, kam komunikuar nëpërmes Facebook e tani thuni vetëm në rrugë, cila është e vërteta

Viktima: Nuk jam ndier mirë, isha e shqetësuar me problemet e mia personale, dhe më ka ardhur si emër Shkelzeni se jam keqpërdorur seksualish

Prokuroja: Në Polici keni thënë se “jemi dalë me Shkelzenin me pi kafe te Odinanca…në fshatin … dhe zakonisht jemi dalë pas orës 13:00, e pastaj kemi shkuar në Prishtinë

Viktima: Po kam thënë por nuk është e vërtetë

Prokuroja: Në Polici keni thënë se “kemi pasë marrëdhënie seksuale në veturën e Shkelzenit e cila ishte parkuar tek fusha e futbollit

Viktima: Koha ishte e ftohtë dhe ishte pasdite rreth orës 20:00, edhe kjo nuk është e vërtetë

Prokuroja: Atëherë pse keni thënë kështu

Viktima: Nuk kam pas asnjë presion, por kam e thënë a mundesh, çdo kohë, çdo ditë

Prokuroja: Në Polici keni thënë që kam shkuar në motel në Prishtinë, lokalin e di ku është, por emrin nuk ja di, dhe kam një foto në telefonin tim, deri sa isha në Fushë Kosovë edhe personat që punojnë aty na njohin mirë, a ke thënë kështu

Viktima: Nuk më kujtohet as çka kam thënë

Prokuroja: Ju keni thënë se ai më ka premtuar se rrugët tona do të na çelen mbasi unë ta mbaroj shkollën, nga Janari i 2017 deri në përfundim qershor 2017, kemi shkruar në hotel dhe kemi pasur marrëdhënie seksuale

Viktima: As kjo nuk është e vërtetë

Prokuroja: Ju keni thënë se pas marrëdhënies seksuale Shkelzeni më ka dhënë tabletë mos me mbetë shtatzënë

Viktima: Kjo nuk është e vërtetë

Prokuroja: Ju keni thënë se me datë 09.09.2017 në hotelin e njëjtë kemi pas marrëdhënie seksuale?

Viktima: Nuk është e vërtetë

Prokuroja: A e keni takuar gruan e Shkelzenit

Viktima: Po vetëm e kam përshëndetur te shtëpia e Shkelzenit

Prokuroja: Ju keni thënë se me datë 11.09.2017 pas dite përmes një telefonate më ka thirr … gruaja e Shkelzenit hajde se po du me bisedu me ty, pasi shkova mbrapa shtëpisë së tyre, u takova me dytë, unë i thash se burri juaj ma ka shkatërru jetën dhe mi ka bërë të gjitha, kurse Shkelzeni më tha ec se kam me të shkatërrue dhe kam me të shti në tokë

Viktima: Jo nuk është e vërtetë

Prokuroja: A e kanë ditë familja për këtë lidhje

Viktima: Jo se unë nuk kam pas lidhje me këtë rast

InDoks e ka pyetur edhe Prokurorinë për këtë rast, por ky insitiucion ende nuk është përgjigjur në pyetjet e emisionit