1.Mos qëndroni pa gjumë. Pagjumësia çon në ushqime me sheqer.

2. Bëni një mëngjes të pasur me proteina. Ajo ju mban të ngopur dhe zvogëlon nevojën për sheqer.

3. Mos i hedhni sheqer kafës ose çajit, ky është detoksifikimi më i efektshëm i sheqerit.

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

4. Qëndroni larg ushqimit me niseshte, shtoni kujdes të veçantë për ushqimet me miell.
5. Kontrolloni dozën e alkoolit edhe alkooli është një lloj sheqeri, madje edhe super sheqer.

6. Mos hani shumë shpesh, zvogëloni ushqimet tuaja. Ushqimet e shpeshta shkaktojnë episode të sheqerit.
7. Mos preferoni fruta shumë të ëmbël sepse fruta shumë të ëmbël e pengojnë detoksimin e trupit. 

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.