Përpara se herën tjetër të hani një ëmbëlsirë, të pini një gotë verë apo qumësht, mendoni sesi kjo do të reflektohet në fytyrën tuaj.

Përse e themi këtë?

Do ta mësoni duke lexuar më poshtë:

Vera

Përtej sheqerit që përmban, vera ka edhe pesticide që bëjnë që alkooli të dehidratojë trupin tuaj. Ai humbet ujë, çka bën që edhe lëkura e fytyrës suaj të skuqet, irritohet dhe të dehidratohet.

Qumështi

Qumështi që ju shtoni në kafen tuaj apo hani me produkte të tjera, bën që ngjyra e lëkurës tuaj të ndryshojë tërësisht, duke shkaktuar akne, sy të nxira dhe irritim të madh të lëkurës.

Sheqernat

Sheqernat e ndryshëm që ne marim nëpërmjet ushqimeve të caktuara, përveçse ndikojnë në shtimin e peshës, diabetit, bëjnë edhe që lëkura e fytyrës suaj të pësojë ndryshime të mëdha, duke u shpërfytyruar tërësisht.

Gluteni

Përveçse dhimbjes së madhe të kokës, marrja e ushqimeve me gluten reflektohet tërësisht në fytyrën tuaj dhe gjendjen e saj. Skuqje, akne të mëdha dhe ndryshimi i ngjyrës së saj janë vetëm disa nga simptomat