Receta është etiketuar si: "Kuzhina Franceze"

Makarons (ëmbëlsira franceze)

Makarons (ëmbëlsira franceze)

Serves: 4 persona

Time: 35 min

Makarons jane embelsira te vogla tipike franceze te perftuara nga bashkimi i te bardhes se vezes, sheqerit pluhur dhe miellit te bajameve. Thuhej qe ishin embelsirat e preferuara te mbretereshes Maria Antonieta, edhe pse per [...]

View Recipe

 
Klafuti (Clafoutis) me qershi

Klafuti (Clafoutis) me qershi

Serves: 6 persona

Time: 55 min

Klafuti’ me qershi,eshte nje embelsire tipike franceze e cila rekomandohet te konsumohet e ngrohte per mengjes apo per zemer. Sipas tradites, ky gatim, tipik i zones se Limousin ne France, pregatitej me qershi te cilat [...]

View Recipe

 
Salcë Beshamel

Salcë Beshamel

Salca Beshamel, ose nqs duam ta therrasim ne emrin autentik “la sauce à la Bèchameil” eshte pa diskutim salca me e perdorur ne France, vendi i saj i origjines. Krijuesi ka qene markezi i Nointel, [...]

View Recipe