Furra e pjekjes është një ndër objektet më të përdorura në kuzhinë, dhe si e tillë është më e predispozuar për t’u bërë pis. Shumica e produkteve me të cilën e pastorni atë janë humë toksike, sepse përmbajnë kimikate të ndryshme. Disa detergjentë larës të saj mund të jenë shumë të rrezikshëm, dhe shpesh herë mund të keni djegur edhe duart me të.

Por, si gjithmonë, përbërësit natyralë dhe që përdoren në kuzhinë, janë zgjidhja perfekte për çdo problem. Shtoji kësaj edhe faktin se kostoja e tyre është shumë e ulët, dhe ju mund t’i përdorni ato sa herë të dëshironi dhe të keni kohë për të pastruar furrën tuaj.

Përbërësit:

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

  • 1/3 filxhan sodë buke
  • 1/3 filxhan kripë
  • 1/3 filxhan ujë

Udhëzime:

  1. Fillimisht sigurohuni që furra është ftohur plotësisht dhe shpërndani në të sodën e bukës, kripën dhe ujin.
  2. Dera e saj prej xhami është ajo e cila mbledh më shumë papastërti, ndaj duhet që të hidhni përbërësit edhe tek ajo.
  3. Lërini të veprojnë për gjatë gjithë natës, sepse kështu do të kenë mundësinë të lëshojnë të gjitha papastërtitë.
  4. Të nesërmen, merrni një shpatull plastike dhe fërkoni mirë çdo pjesë të furrës.
  5. Merrni më pas një furçë dhe një sfungjer, dhe pastroni të gjitha papastërtitë që janë akumuluar në të.
  6. Në fund, pastrojeni furrën me një copë të lagur dhe ajo do të duket si e re./shije

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak

Komento ose bëj një pyetje

komente