Brokoli është një na perimet që përmban vlera të mëdha ushquese, çka e bën edhe një nga produktet më të rekomanduara për t’u konsumuar.

Kjo perime ka shumë vlera ushqyese, minerale dhe shumë vitamina, që janë të domosdoshme për kryerjen e funksioneve të metabolizmit.
Po ashtu, brokoli përmban folate, fibër, krom vitamina E, Vitamina B1, B2, B3, B6 dhe mangan.
Por që të ruani të gjitha këto vlera ushqyese që përmban brokoli, është e rëndësishme ta gatuani në mënyrën e duhur.

Ja sesi të gatuani brokolin pa i hequr vlerat ushqyese:

-Përdorni ujë të ftohtë kur i shpëlani.
– Gatimi duhet të jetë i shpejtë dhe në temperaturë të njëtrajtshme.
– Priteni brokolin në 4 pjesë.
– Mënyra më e mirë për ta gatuar është në avull.
– Nuk rekomandohet ta gatuani brokolin pas zierjes/shije

Komento ose bëj një pyetje

komente