Llokuma shtëpie

Llokuma shtëpie

Përbërësit

200 gr dredhëza
15 gr xhelatinë
150 gr pluhur sheqer
1/2 limon

Llokuma shtëpie

Hapat

1

Në blender grimconi dredhëzat. Mund të përdorni të freskëta dhe të ngrira.

2

Përbërjen qiteni në një enë tjetër dhe shtoni në të xhelatinën. Përzieni dhe lërini për 15-20 minuta që të bymehen.

3

Pastaj shtoni 120 g sheqer pluhur dhe lëngun e gjysmë limoni. Përzieni tërësisht përbërjen dhe ngroheni në zjarr të lehtë.

4

Ngroheni derisa xhelatina të shkrihet, disa minuta. Mos lejoni që të vlojë.

5

Hiqeni përbërjen nga shporeti dhe ftoheni. Pastaj tundni me mikser 5-6 minuta që përbërja të dendësohet dhe të bëhet e shndritshme.

6

Përbërjen qiteni në letër për pjekje, të cilën më parë e keni vendosur në ndonjë tepsi. Rrafshojeni dhe lëreni në një enë të ftohtë 5-6 orë që të forcohet.

7

Kur llokumi të forcohet, nxirreni nga tepsia, qitni sipër sheqerin e mbetur (pluhur) dhe pritni në kube.

Për më shumë, shkarko aplikacionin:

Komento ose bëj një pyetje