Djath kackavall i bërë në shtëpi

Djath kackavall i bërë në shtëpi

Përbërësit

8 litra qumësht
1 filgjan kripë
1 qese limontoz

Djath kackavall i bërë në shtëpi

Hapat

1

Ne nje ene te madhe qe mban 8 litra e qesim qumshtin te vloj.

2

Ne momnetin qe qumshti vlon e qesim limontozin dhe e perziejme vazhdimisht .

3

E largojem nga zjarri dhe e leme per 15 minuta te pushoj.

4

Ne momntin qe kemi qitur limontozin pernjeher fillon shperberja e qumshtit ne hirre dhe grimca te cilat pasi te ftoehn do te behen djath.Si ta largojme qumshtin nga zjarri e qesim ne nje kulluese ose lecke te shpeshe dhe lidhim forte dhe i qesim nje rendese permbi qe te shtrengohet sa me shume.

5

Eshte me rendesi qe sa me shpejt te behet krejt kjo edhe pse eshte pak e veshtire sepse qumshti i vale pak na pengon qe ta kthejme ne lecke kulluese .

6

Posa ta kemi qitur ne kulluese i shtojme edhe kripen dhe e perziejm dhe e lidhim pastaj, e shtrengojme.

7

Pasi te kete qendruar disa ore do te marrim diku 1 kg djath shume te shijshem qe mund te perdoret edhe si kackavall.

Për më shumë, shkarko aplikacionin:

Komento ose bëj një pyetje