Shurup trëndafili është një nga pijet më freskuese e cila ëshë përgatitur me dekada në trevat Kosovare dhe në rajon.

Përbërësit:

  • Petale të trëndafilave ( afer dhjetë sosh)
  • 1 L ujë
  • 1 limontos

Shurup trëndafili1

Udhëzimet:

Shurupi i trandafilave ësht pije freskuese me shije dhe aromë të veqantë. Petalet e trandafilit lahen dhe futen në një kavanoz me ujë ku është tretur limontosi. Pas 4 – 5 dite, uji i ngjyrosur kullohet nga petalet dhe ruhet në shishe ose kavanoz në frigorifer.  Shurupi është i gatshëm për pije atëherë kur ujit me sheqer (shërbetit) ia shtojmë një sasi nga shurupi i trëndafilave.