Për të jetuar më gjatë është shumë e rëndësishme që të keni një regjim ushqimor me perime dhe fruta çdo ditë. Dieta mesdhetare është një nga ato dieta që vlerësohet të ndikojë në shtimin e jetëgjatësisë. Bizelet, fasulet, thjerrëzat, soja janë një ndër ushqimet kryesore që duhet të shtoni në dietën tuaj çdo ditë pasi bishtajat përmbajnë 21 për qind proteina, 77 për qind karbohidrate komblekse dhe shumë pak yndyrë. Nga ana tjetër konsumi i peshkut çdo ditë është një tjetër sekret i jetëgjatësisë.
Ja disa këshilla për të jetuar më gjatë:

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

1. Hani 100 gr peshk në ditë
2. Kufizoni bulmetin
3. Hani deri 3 vezë në javë
4. Shtoni gjysmë filxhani me bishtaja çdo ditë
5. Kaloni nga buka e bardhë tek ajo integrale
6. Kufizoni konsumin e sheqerit
7. Shtoni arra apo fruta të tjera të thata çdo ditë në regjimin tuaj
8. Shtoni sasinë e ujit që konsumoni

——

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak

Komento ose bëj një pyetje

komente