Patëllxhanët janë shumë ushqyes. Janë një nga ushqimet më të shëndetshme për trupin tonë në përgjithësi. Ata janë një burim i pasur i vitaminave, fibrave dhe shumë nutricionistë sugjerojnë që njerëzit të konsumojnë patëllxhanë në baza ditore.

Ja pse:

1: Konsumi i patëllxhanëve në mënyrë të rregullt ndihmon në parandalimin e mpiksjes së gjakut.
2: Vetëm nëse ata janë të gatuar si duhet mund të ulin kolesterolin e keq. Asnjëherë mos i skuqni patëllxhanët, ata duhet të piqen.
3: Patëllxhanët do t’ju ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe ushqejnë trurin.
4: Ata janë përdorur për kontrollin dhe menaxhimin e diabetit për shkak të përmbajtjes së lartë të fibrave të tretshme dhe përmbajtjes së ulët me karbohidrate.
5: Ata janë zgjidhja më e mirë kur është fjala për kontrollin e presionit të gjakut dhe lehtësimin e stresit.
6: Ata kanë pak kalori, vetëm 35 për një filxhan patëllxhan, nuk përmbajnë yndyrë dhe kanë shumë fibra.

Komento ose bëj një pyetje

komente