Kjo recetë ju tregon se si përgatitet gurabija. Më poshtë keni listën e gjërave që ju nevojiten për të përgatitur një gurabi si dhe udhëzimet se si bëhet një gjë e tillë. Për çdo pyetje apo paqartësi, mund të komentoni dhe ne do të jemi të lumtur të ju japim përgjigje.

Përbërësit:

  • 1 Puter ose Margarinë
  • 1 gotë sheqer
  • 1 gotë kos
  • 2 vezë
  • 1 pecivë
  • 1 lugë e qajit sodë bikarbonë
  • 700g miell

Udhëzimet:

Puteri ose margarini , shkrihet vetëm pak ,pastaj tundet me sheqer dhe i shtohen kosi , vezët, soda,peciva dhe mielli. Brumi duhet të jetë mesatarisht i butë, pastaj ndahët në toptha të cilat rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë. Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe lihet për 40 – 50min. në temperaturë prej 200 C. Gurabijat qëndrojnë të freskëta disa ditë, dhe për këtë  arsye janë përgaditur shum shpesh për piknik ose udhtime të gjata.

Gurabija nga kjo recete, derguar nga Vidjola Naqellari

Gurabija nga kjo recete, derguar nga Vidjola Naqellari