Leçeniku është një nga gatimet me miell misri  i preferuar në kuzhinën kosovare. Është i njohur edhe me emrin krelan misri.

[ingredients title="Përbërësit"]

  • 1kg miell  misri
  • 3 tasa kos
  • 1 ajkë
  • 3 vezë
  • 200gr djath
  • 150gr puter të shrirë
  • 1lug  gjelle kripë
  • 1 pak. pluhur pecivë

[/ingredients]

[directions title="Udhëzimet"]

Mielli, kosi, vezët, kripa, djati dhe puteri i shkrirë perzihën mirë dhe zbrazën ne tepsi te lyer me yndyrë. Leçeniku pjekët afër 45 mn. në temperaturë prej 200 C dhe servohët me kosë, turshi, djathë  etj…

[/directions]