Ullinjtë janë të pasur me yndyrë, por është konsideruar si një  yndyrë “e mirë”. Lloji i yndyrës që përmbajnë ullinjtë, megjithatë, nuk është i keq, apo i rrezikshëm.

Rreth 135 gram ullinj, të barabarta me një filxhan, ofrojnë rreth 155 kalori. Nga këto 155 kalori, afërsisht 130 janë nga yndyra. Ndërsa, yndyrnat e ngopura ofrojnë rreth 17 kalori të totalit.

Yndyrnat e tjera përbëjnë shumicën e përmbajtjes së yndyrës në ullinj. Pavarësisht përmbajtjes së tyre relativisht të lartë yndyrore, ullinjtë janë konsideruar ende si një ushqim i shëndetshëm për t’u konsumuar.

Këto yndyrna ndihmojnë në uljen e niveleve të kolesterolit të keq në trup. Ato janë të dobishme, gjithashtu, për zemrën dhe mund të ndihmojnë për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, si dhe për të siguruar një ndjesi të ngopjes, në mënyrë që njerëzit të hanë më pak dhe të ndihen të ngopur më të gjatë.

Por, si çdo gjë tjetër që hahet me tepri, kur e teproni me ullinjtë, ata janë më pak të shëndetshëm; ata përmbajnë sasi të larta të natriumit.

Ullinjtë janë të pasur me antioksidantë dhe vitaminë E.

Ullinjtë sigurojnë një sasi të konsiderueshme të vitaminës A dhe janë një burim i rëndësishëm i hekurit, bakrit dhe fibrave./shije