Në stinën e verës shalqiri ngelet fruti më i dashur për të gjithë. Por aftësia për të zgjedhur shalqirin më të mirë në treg vjen me vite të shqyrtimit të çdo pjese të frutave. Këtu janë pesë këshilla që do t’ju ndihmojnë të gjeni shalqirin më të mirë në treg pa provë :

1. Njolla në sipërfaqe
Njollat janë pjesët e bardha që ju gjeni në sipërfaqen e jashtme te një shalqiri. Ajo gjendet në vendet ku shalqiri mbështet në tokë, dhe është e pjekur dhe e ëmbël brenda. Këto pika mund të jenë gjithçka nga krem në ngjyrë të verdhë deri në portokalli.
2. Shirita të trashë në sipërfaqe
Këto shirita që ne shohim na duken shpesh si të vrara.Ajo tregon sasinë e bletëve që kanë prekur lulen. Sa më shumë që shihni pllenim, aq më mirë është.
3. Djalë ose vajzë?

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Shalqinjtë gjithashtu kanë gjini. Shalqiri “djalë” është më i zgjatur dhe shalqiri “vajzë” është e rrumbullakët dhe e fortë. Dhe sigurisht, vajzat janë më të ëmbla.
4. Madhësia
Shalqinjtë më të mëdhenj janë gabimi më i madh që do të bëni gjatë përzgjedhjes. Shkoni dhe zgjidhni ato më të voglat për një shije më të mirë.
5. Bishti
Bishti i një shalqiri tregon sa i pjekur është. Bishtat e thatë tregojnë se janë mjaft të pjekur.

——–

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak