Sipas OBSH-së, njerëzit në Japoni kanë jetëgjatësinë më të lartë në krahasim me gjithë popujt e tjerë. Ekspertët e shëndetit pajtohen me mendimin se janë 3 elementë të rëndësishme që ju duhet të merrni në konsideratë kur përpiqeni të humbisni peshë:

Ushqimi përbën 80-90% të arritjeve tuaja. Ushtrimet fizike mund t’ ju ndihmojë të arrini rezultate më të mira. Për humbje optimale të peshës, përfshini ngritje peshash, ushtrime kardio, etj.

Dieta e shëndetshme, aktiviteti fizik dhe konsumi i ujit mund t’ju ndihmojë të ruani shëndetin tuaj në nivel optimal.

Por, çdo kulturë zbaton rregulla të ndryshme. Këto janë 4 rregullat japoneze për të mbrojtur shëndetin.

Nëse ushqeheni si mundës sumo do të dukeni si një mundës sumo

Mundësit Sumo që sa hapin sytë e kanë mendjen te konsumi i një mëngjesi të pasur. Gjithashtu ata konsumojnë drekën super të pasur me kalori, dhe kjo është shpesh pasohet nga një sy gjumë.

Mundësit Sumo hanë dy herë në ditë, por pjatat me ushqimet e tyre janë super të mëdha. Kjo do të thotë se edhe pse ju stërviteni, tejkalimi i dozave të të ngrënit do të bëjë që ju të merrni më shumë doza yndyre. Kështu që kini kujdes për këtë.

Ndiqni një regjim me dietë të ekuilibruar, qëndroni fizikisht aktivë dhe flini mirë.

Ngrohtësia mbi çdo gjë

Ushqimi që ju hani konvertohet në energji. Fruta dhe perimet që rriten në muajt e verës, ndihmojnë në lehtësimin dhe rregullimin e temperaturave verore.

Ushqimet e dimrit janë të mbushura me kalori, dhe ju ngrohin organet në muajt e ftohtë të dimrit.

Ushqimet e papërpunuara janë të rëndësishme për shëndetin tuaj, por përpiquni të hani sa më shumë ushqime të ngrohta. Dietë juaj duhet të jetë me kalori, kështu që trupi mund të marrë të gjitha përbërësit ushqimorë që ka nevojë.

Ushqimi

Japonezët nuk pinë lëngje me ushqimet e tyre, sepse ata besojnë se këto mund të ndikojnë keq në tretjen. Lëngjet e ftohta në sistem, mund të thithin ngrohtësinë e trupit.

Uji neutralizon aciditetin në stomak, dhe trupi ka nevojë për energji shtesë për të tretur ushqimet që ju hani. Ju mund të merrni lëngje me anën e frutave, perimeve dhe supave.

Banjot e nxehta

Banjot e nxehta ju stimulojnë qarkullimin e gjakut, zbusin trupin, dhe reduktojnë stresin. Japonezët besojnë se banjot e nxehta stimulojnë tretjen, përmirësojnë çehren e lëkurës dhe zgjasin jetën.

Ekspertët thonë se temperature ideale është 38-40 gradë Celsius.

Në kulturat perëndimore besojnë se kaloritë janë të lidhura me humbjen e peshës dhe shtimin në peshë, kështu që këto aspekte mund të duken shumë të çuditshme për të tjerët./shije

Komento ose bëj një pyetje

komente